top of page

ACTIVITEITEN

Activiteiten

Ontspannen op Hove ter Hille

 

Op en rond de hoeve zijn tal van ontspanningsmogelijkheden. Vervelen doe je je er nooit! Er liggen aan de receptie ook tal van folders met alle activiteiten in onze schitterende streek. Aarzel niet om ook meer info te vragen, wij helpen u heel graag verder.

Wat je op Hove ter Hille allemaal kan doen?

 

Vanalles! We hebben een petanquebaan, basketring, tennisnet, tafeltennis, speelplein, tafelvoetbalspel, verwarmd buitenzwembad, ligstoelen en parasols, je kan fietsen langs het knooppuntennetwerk, landelijke wandelingen maken, een spelletje pool spelen, genieten aan de bar, ...

In het zaaltje bevindt zich een modern ingerichte keuken met vaatwasmachine, frigo, oven, microgolfoven en industrieel gasfornuis. U beschikt er niet alleen over voldoende huisraad en kookgerief om van een zorgeloze groepsvakantie te genieten, er is ook een mooi sanitair blok aanwezig!

 

Privéparking op binnenerf, alsook fietsenstalling

Kinderen

Ook voor uw kinderen zit je prima bij ons. Ze kunnen hun energie kwijt op het speelplein, veilig en ver van de autoweg op onze go-carts, kleine fietsjes en trapauto's, zodat mama en papa kunnen genieten van de rust.

De kinderen kunnen ook hun hartje ophalen bij alle dieren: onze kangoeroe, emoe, damhertjes, kippen, schapen. Voor de allerkleinsten is er binnen ook een speelhoekje naast de zithoek. In de eetzaal is er ook aangepast kindermeubilair aanwezig.

Toerisme

Uw vakantie op onze hoeve doorbrengen en nog andere leuke plaatsen in onze streek bezoeken? Er is zoveel te doen dat we niet alles kunnen opsommen. In onze buurt zijn volgende gebieden zeker meer dan de moeite om eens te bezoeken!

Paradijs voor kinderen. Klik op de foto's om te vergroten

Hoge_Dijken_R01.jpg

De hoge Dijken

Wie vogels wil bewonderen, moet beslist dit 52ha groot domein eens bezoeken. Het is een echt vogelparadijs. De waterplas en steile wanden zijn een ideale rust- en overwinteringsplek voor duizenden vogels. Oeverzwaluwen en verschillende soorten eenden zijn maar enkele bewoners van de Hoge Dijken.

De Hoge Dijken is niet alleen een paradijs voor vogels. Dankzij de diversiteit van het gebied is het ook voor veel planten, zoogdieren, vlinders en andere insecten een uitstekend leefgebied.

b45dea3d5efd6b35dad027641fedd6ef.jpeg

Vloethemveld

Het Vloethemveld is een groene buffer van bijna 300 hectare ten westen van Brugge en sluit langs drie zijden een voormalig militair domein in. Je vindt er een gevarieerd bos van verschillende soorten naaldbomen en loofhout, maar de kwetsbaarste natuurwaarden bevinden zich in het voormalige munitiedepot. Doordat het leger dit deel intensief maaide, kon heide zich hier ongestoord ontwikkelen.

bottom of page