Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) is eigenaar en / of beheerder van heel wat natuurgebieden in Vlaanderen.

Deze gebieden zijn ideaal om in te wandelen, fietsen, spelen, ontspannen, … kortom, om te genieten. In onze buurt zijn volgende gebieden zeker meer dan de moeite om eens te bezoeken!

 

 

 

Wie vogels wil bewonderen, moet beslist de Hoge Dijken eens bezoeken. Dit 52 hectare groot domein is een echt vogelparadijs. De waterplas en steile wanden zijn een ideale rust- en overwinteringsplek voor duizenden vogels. Oeverzwaluwen en verschillende soorten eenden zijn maar enkele bewoners van de Hoge Dijken.

De Hoge Dijken is niet alleen een paradijs voor vogels. Dankzij de diversiteit van het gebied is het ook voor veel planten, zoogdieren, vlinders en andere insecten een uitstekend leefgebied.

 

 

 

 

 

 

 

Het Vloethemveld is een groene buffer van bijna 300 hectare ten westen van Brugge en sluit langs drie zijden een voormalig militair domein in. Je vindt er een gevarieerd bos van verschillende soorten naaldbomen en loofhout, maar de kwetsbaarste natuurwaarden bevinden zich in het voormalige munitiedepot. Doordat het leger dit deel intensief maaide, kon heide zich hier ongestoord ontwikkelen.

 

De natuur in!

De Hoge Dijken

Het Vloethemveld